Ziua Tineretului European!

Posted by: | Posted on: May 14, 2011

Avem o provocare pentru tine: cum poti transforma intrebarea “Ce se poate face?” in “Ce pot EU sa fac?” Un posibil raspuns ar putea fi… incearca “Tineret in Actiune”! Așa suntem întâmpinați pe site-ul Tineret în Acțiune și exact acest mesaj a fost cel care în spiritul și în săptămâna europeană a tineretului (15-21 mai 2011) a determinat mai multe asociatii din județul Argeș să organizeze în comuna Drăganu, la sediul fundației Compartir, în data de 21 mai 2011, Ziua Tineretului European. Anul acesta va fi o primă ediție a unei manifestări de tineret care se vrea a deveni tradiție în Județul Argeș.
Tinerii argeșeni, dar nu numai, precum și organizațiile implicate în proiecte cu şi pentru tineri pot participa la un eveniment deschis publicului larg, pentru care Fundaţia Compartir în colaborare cu Grupul pentru Ecologie şi Educaţie Argeş,  Asociaţia Youth & Future, AIESEC Piteşti, Centrul Europe Direct Argeş  şi Asociaţia Iniţiative şi Proiecte pentru Tineret Imago Mundi organizează pe 21 mai patru ateliere de lucru:

 

• Tinerii în Europa –  informaţii despre oportunităţile oferite de proiecte derulate prin programul „Tineret în Acţiune”, precum şi  modalităţile de participare la un proiect prin Programul „Eurodyssee”.

• Ce  înseamnă sa faci voluntariat –  tineri români vor descrie experienţa trăită ca voluntari în cadrul anumitor organizaţii.

• De la idee la proiect – responsabilii atelierului vor oferi exemple concrete referitoare la cum o simplă idee se poate transforma în proiect și poate deveni realitate.

• Elemente de constituire a unui ONG – vor fi discutate aspecte precum: semnificaţia şi scopul unui ONG, valorile şi viziunea acestuia, precum şi care sunt paşii necesari pentru înfiinţarea unei organizaţii nonguvernamentale.
În cadrul celor patru ateliere de lucru, participanţii vor avea ocazia să cunoască beneficiile educaţiei non-formale, iar între ateliere se vor organiza activităţi sportive ce presupun implicarea tuturor celor prezenţi în jocuri specifice unor ţări din Europa.

Pentru inscrierea la acest eveniment accesati link-ul urmator:
http://goo.gl/AxAzK

Vă aşteptăm cu drag!

Comments are Closed