Raport proiect – Monitorizare zona de picnic Voina

Posted by: | Posted on: September 25, 2012

Dupa cum stiti in perioada 25 august- 9 septembrie 2012, GEEA a desfasurat proiectul „Monitorizare zona de picnic Voina” in parteneriat cu  ADI Servsal Arges si Primaria Leresti. Proiectul a fost finantat de ADI Servsal Arges (www.managementuldeseurilorarges.ro) si pe partea logistica am avut sprijinul Info3D (www.info3d.ro) si Fundatiei Compartir.

In spiritul educației ecologice, voluntarii GEEA au informat peste 231 de grupuri de turisti aflati la picnic, ce insumeaza peste 1209 persoane, cu privire la selectarea deseurilor reciclabile, colectarea acestora pentru a proteja mediul inconjurator si depunerea in containerele speciale instalate pe platformele amenajate in zona. De asemenea, turisti au primit pliante cu un extras din Legea picnicului-Legea 54/2012 si au primit saci colorati – au fost distribuiti aproximativ 240 saci galbeni, 240 saci albastri si 240 saci verzi.

Reactia turistilor la informatiile primite si materialele oferite a fost pozitiva, iar in majoritatea cazurilor apreciata si aplicata. Pe perioada proiectului Primaria Leresti a raportat colectarea a peste 7 tone de deseuri din platformele arondate zonei de picnic Voina.

Proiectul de Monitorizare a zonei de picnic Voina a avut  ca rezultat si colectarea de informatii pretioase pentru a extinde proiectul in 2013 la alte zone de picnic.

Din monitorizarea fluxului de turisti am observam ca 37% sunt turisti de duminica, 31% sunt turisti de sambata-duminica, 19% sunt turisti de sambata, 9% sunt turisti de vineri-duminica si 4% sunt turisti de peste 3 zile pana la o saptamana.

Ne bucuram ca am finalizat acest proiect cu succes si ne dorim ca la anul sa abordam si alte zone de picnic.

Le multumim partenerilor nostri pentru sprijinul acordat si voluntarilor care s-au implicat cu dedicare in acest proiect.

Cincopa WordPress plugin

 

Comments are Closed