Proiecte in curs

1. Monitorizare zona de picnic Voina

Proiectul se va desfăşura în zona turistică Voina din comuna Lereşti, începând cu 24 august 2012, în parteneriat cu A.D.I. Servsal Argeş.

Pe perioada a 4 weekend-uri, în zona de picnic Voina, voluntarii noştri vor informa turiştii cu privire la selectarea deşeurilor, colectarea acestora pentru a proteja mediul şi depunerea în contaiderele speciale instalate pe platformele distribuite pe marginea şoselei ce străbate întreaga zonă (de la intrarea în zona nelocuită până la Cabana Voina).

Partener principal: A.D.I. Servsal Argeş  www.managementuldeseurilorarges.ro

Alti parteneri: Info3D www.info3d.ro si fundatia Compartir

Coordonator proiect: Georgiana Curea

2. Colaborare în organizarea campaniei “Colectează selectiv! Implică-te şi TU!”
Campania de conştientizare este organizată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Servsal Argeş (detalii aici) pe parcursul anului 2012 şi are ca scop informarea şi conştientizarea locuitorilor judeţului Argeş în vederea utilizării corecte a noului sistem de colectare şi depozitare a deşeurilor în vederea creşterii cantităţii de deşeuri reintroduse în circuitul economic (reciclate) şi a scăderii cantităţii de deşeuri depozitate la Depozitul Ecologic Albota sau ilegal în natură, astfel se vor atinge ţintele impuse prin lege şi se vor evita penalităţile, iar costurile serviciului se vor menţine la nivelul gradului de suportabilitate al populaţiei.

Rolul voluntarilor GEEA este de a se implica în activitatea de comunicare  a campaniei, de a redacta materiale informative de specialitate şi de a se implica în organizarea numeroaselor acţiuni şi evenimente desfăşurate.

Responsabil colaborare: Georgiana Curea

3. Plantăm fapte bune în România

Așa cum ne-am angajat împreună cu toți partenerii proiectului Plantăm fapte bune în România, în următorii ani vom efectua lucrări de întreținere a puieților plantaţi în localitatea Tigveni, jud. Argeş până când reprezentanţii Direcţiei Silvice Argeş vor constata atingerea stadiului de masiv al plantaţiei ceea ce va atesta reuşita acţiunilor de împădurire.  Primele acţiuni de întreţinere au fost deja realizate cu ajutorul voluntarilor de la Penitenciarul Colibaşi, joi, 26 iulie 2012.

De asemenea, şi echipa GEEA se va implica în construirea hărţii tăierilor de păduri din România în ceea ce priveşte judeţul Argeş.
Harta a fost dezvoltată prin participarea la două evenimente IT: „Yahoo! Open Hack Europe” (susţinută de compania Yahoo! în Bucureşti 14 – 15 mai 2011) şi „RESTART ROMANIA” (susţinută de Asociaţia TechSoup România şi Ambasadele S.U.A., U.K., Canada, Austria şi Spania). Harta a obținut premiul „Best hack for the social good”, respectiv cel mai mare „Proud Restarter 2011”.
Harta zonelor despădurite este disponibilă la această adresă: http://harta.plantamfaptebune.ro

Parteneri instituționali: Primăria Tigveni, Prefectura Argeș, Institutul pentru Cercetări și Amenajări Silvice Pitești, Direcția Silvică Argeș, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Direcția pentru Sport și Tineret Argeș.
Finanțatori: Dr. Oetker, Holcim-Ecovalor, Asociația EcoAssist.

Coordonatori proiect: Diana Livezeanu; Marin Toma

 

4. Atelierele GEEA

Susţinem prezentarea de fiecare dată când suntem invitaţi la un eveniment şi intenţionăm să mai susţinem câteva ateliere în toamnă în şcoli şi licee din Piteşti. În iunie, am susţinut un atelier în cadrul unei tabere pentru tineri organizată de ONG-ul Compartir, în comuna Drăganu. 

Coordonatori proiect: Georgiana Curea si Eric Curea.