Primul week-end în zona de picnic Voina

Posted by: | Posted on: August 28, 2012

În spiritul educației ecologice, voluntarii GEEA informează turiștii, care merg la picnic în zona turistică Voina, cu privire la selectarea deşeurilor reciclabile, colectarea acestora pentru a proteja mediul înconjurător şi depunerea acestora în containerele speciale instalate pe platformele amenajate în zonă. De asemenea, turiști primesc informații despre prevederile Legii picnicului-Legea 54/2012.  Proiectul este organizat în parteneriat cu A.D.I. Servsal Argeş (www.managementuldeseurilorarges.ro) și cu Primăria Lerești.

Monitorizarea zonei a început pe 24 august 2012 și va continua în următoarele 3 week-enduri prin discuții directe cu turiștii, prin oferirea de pliante și saci colorați, precum și informații despre amplasamentul platformelor unde pot depune deșeurile la plecare. În primul week-end, 24-26 august, noi, voluntarii GEEA, am interacționat cu peste 620 de turiști, dintre care un mare procent avea deja organizat un sac de gunoi și au fost receptivi la mesajul nostru.

Parteneri logiștici: Info3D www.info3d.ro și fundația Compartir.

Vă așteptăm alături de noi în week-endurile viitoare și vă invităm să dați un exemplu de cetățeni model care lasă zona de picnic mai curată decât au găsit-o!

Zona Voina este ideală pentru picnic, plimbări în aer liber și trasee montane. Drumul este asfaltat până la Cabana Voina, Barajul Râușor este încadrat de munți cu păduri de brad, râul Târgului cu apa sa rece curge învolburat peste pietre, vârful Iezer, Bătrâna și Păpușa vă așteaptă să le cuceriți. Tot ce ne dorim noi este să nu lăsați deșeurile în natură sau să le ardeți!

Puteți vedea câteva fotografii AICI

 

Comments are Closed