Prezentare informatii mobilitate in Norvegia

Posted by: | Posted on: May 31, 2014

Joi, 29 mai 2014, incepand cu ora 11:00, la Institutia Prefectului de Arges, in sala 60, reprezentantii Asociatiei GEEA au prezentat informatii cu privire la proiectul de mobilitate „Parteneriat romano-norvegian pentru educatie ecologica si protejarea padurilor din Arges”, desfasurat in cadrul Programului Fondul ONG in Romania – Fondul pentru Relatii Bilaterale.

La aceasta prezentare au participat domnul Mihai Oprescu, Prefect de Arges, domnul Liviu Saia din partea Jandarmeriei Arges, domnul Dumitru Marius din partea APM Arges, domnul Moiceanu Gabriel, director ADI Servsal Arges si mai multi voluntari de mediu.

A fost prezentat fondul si finantatorul ca oportunitate pentru realizarea unor proiecte pentru consolidarea dezvoltarii societatii civile si cresterea contributiei la democratie si dezvoltare sustenabila. Fondului ONG este parte a Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (EEA Grants) 2009 – 2014 ce are ca obiectiv intarirea relatiilor bilaterale intre Romania si statele donatoare – Norvegia, Islanda si Liechtenstein.

Au fost prezentate informatiile obtinute in urma discutiilor dintre reprezentantii Asociatiei GEEA si cei ai Forestry Extention Institute din Norvegia, printre care date despre programul national pe care il desfasoara inca din 1983 „Learning with the Forest”, in cadrul caruia elevilor din scoala primara le este prezentata padurea ca spatiu natural cu multiple functii:

  • Culturala – cum au interactionat oamenii cu padurea de-a lungul timpului,
  • Ecologica – cum padurea ofera o bogata biodiversitate, aer curat, echilibru climatic, sol imbunatatit si multe altele;
  • Economica – cum padurile ofera o multitudine de resurse si locuri de munca;
  • Sociala – cum oameni interactioneaza cu padurea in context social si pentru recreere.

De asemenea, s-a discutat posibilitatea unui parteneriat local pentru a realiza un proiect de educatie forestiera si ecologica in judetul Arges si suportul pe care fiecare institutie reprezentata il poate acorda.

Prezentare diseminare proiect mobilitate G.E.E.A. in Norvegia Click AICI

 Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului ONG in Romania, program finantat de Granturile SEE  si administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Comments are Closed