Monitorizare zona de picnic Voina

         În perioada 25 august- 9 septembrie 2012, G.E.E.A. a desfăşurat proiectul „Monitorizare zonă de picnic Voina” în parteneriat cu  ADI Servsal Argeş şi Primăria Lereşti. Proiectul a fost finanţat de ADI Servsal Argeş.

        În spiritul educației ecologice, voluntarii GEEA au informat peste 231 de grupuri de turişti aflaţi la picnic,  însumând peste 1209 persoane, cu privire la selectarea deşeurilor reciclabile, colectarea acestora pentru a proteja mediul înconjurător şi depunerea în containerele special instalate pe platformele amenajate în zonă. De asemenea, turiştii au primit pliante cu un extras din legea picnicului- Legea 54/2012, și au primit saci coloraţi pentru strângerea selectivă a gunoaielor; au fost distribuiți aproximativ 240 saci galbeni, 240 saci albaștri și 240 saci verzi. Reacţia turiştilor la informaţiile primite şi materialele oferite a fost pozitivă, iar în majoritatea cazurilor apreciată şi aplicată.

      Pe perioada proiectului, Primăria Lereşti a raportat colectarea a peste 7 tone de deşeuri din platformele arondate zonei de picnic Voina.  Proiectul de monitorizare a zonei de picnic de la Voina a avut  ca rezultat şi colectarea de informaţii preţioase pentru a extinde proiectul în 2013 şi la alte zone de picnic.

      Din monitorizarea fluxului de turişti, s-a observat că 37% sunt turişti de duminică, 31% sunt turişti de sâmbătă-duminică, 19% sunt turişti de sâmbătă, 9% sunt turişti de vineri-duminică şi 4% sunt turişti de peste 3 zile până la o săptămână.