Hai la “Let’s bike it!” in Arges!

Posted by: | Posted on: September 10, 2013

Sambata, 7 septembrie a avut loc prima editie a actiunii “Let’s Bike It!” de anul acesta. Acesta face parte din proiectul Let’s Do It, Romania!, si are ca scop identificarea mormanelor de deseuri din natura ce urmeaza a fi curatate pe 28 septembrie de catre voluntarii argeseni!

La fel ca in anii precedenti, am imbinat cartarea cu sportul in natura! Voluntarii entuziasti au ales sa mearga pe bicicleta pentru a identifica zonele cu deseuri din preajma municipiului Pitesti. Astfel, 3 echipe au parcurs traseele Trivale-Babana-Slatioarele, Trivale-Babana-Poiana Lacului, Trivale-Euromall-Budeasa si au descoperit 25 de mormane de deseuri ce vor umple aproximativ 200 de saci in ziua de curatenie nationala si 3 depozite gen “groapa” care pot fi ecologizate doar cu utilaje.

Participarea a cat mai multi biciclisti este esentiala pentru a avea un randament cat mai mare in crearea hartii gunoaielor pentru Let’s do it,Romania!, cel mai mare proiect de implicare sociala. Asadar invitam biciclistii pitesteni pe 14 si pe 21 septembrie, la ora 09:00, in padurea Trivale, langa Palatul Copiilor, sa pedalam impreuna si sa identificam mormanele de deseuri si nesimtire din natura. Cei care nu au biciclete vor primi de la partenerii nostri de anul acesta: Rock Bike, Real Bike si Velomax Cycles.

Echipati corespunzator cu un GPS sau un smart, pentru a stabili coordonatele unde se gasesc mormanele, un aparat foto si o sticla cu apa, vor porni pe biciclete in cautarea deseurilor pentru a le pune pe harta nationala a deseurilor. Vom nota coordonatele la care se gasesc, marimea si compozitia lor, le vom fotografia si le vom intoarce in „harta nationala a gunoiului” folosind: aplicatia web: http://app.letsdoitromania.ro/ (sectiunea “Adauga gunoi”) sau cu ajutorul aplicatiei pentru mobile www.trashout.me (iPhone, Android si Windows).

Asadar, toti cei care au un aparat de foto, GPS sau telefon cu aceste functii sunt rugati sa le aduca. Nu in ultimul rand, este nevoie de multa energie, entuziasm si voie buna!

Daca iti plac plimbarile cu bicicleta in natura insa iti strica experienta mormanele de deseuri, implica-te, inscrie-te aici https://docs.google.com/forms/d/1acNsOCpS2a4_8mOOefbspt1zBue2A93HB6c1DRN1gqQ/viewform. Daca vrei sa promovezi catre prietenii tai actiunea te invitam sa dai Share si Join la evenimentul de pe Facebook https://www.facebook.com/events/389148904543895/

Pentru mai multe detalii poti contacta un membru din echipa de organizare: robert.bobcescu@letsdoitromania.ro, 0784 675 427.

Hai cu noi la cartare!!  

Comments are Closed