Educatie ecologica in saptamana “Scoala Altfel”

Posted by: | Posted on: April 29, 2014

Voluntarii Asociatiei GEEA au sustinut seminarii de educatie ecologica cu aplicatii practice pentru liceni si elevi,  in contextul programului national „Scoala Altfel” (7 – 14 aprilie 2014). Aceste seminarii fac parte din proiectul de educatie ecologica „Atelierele GEEA”, initiat in anul 2012.

In zilele de 8 şi 10 aprilie 2014, voluntari GEEA, au organizat seminarii interactive despre importanta sustenabilitatii, dezvoltarii durabile, comportament responsabil fata de deseuri şi refolosirea acestora. La acestea  au participat peste 30 de elevi ai Liceului Tehnologic “Mihai Viteazul“ şi 20 de elevi de clasa a IV-a, de la Scoala Nr.3 “Ion Pilat”.

Seminariile au avut drept scop transmiterea şi creşterea numarului de cunostinte despre protectia mediului inconjurator şi stimularea unui comportament responsabil in randul elevilor pentru a gasi si a integra in activitatile cotidiene, la scoala si acasa, solutii pentru protectia mediului prin reducerea consumului de resurse si energie, reciclare si prin comportament responsabil fata de natura. Prezentarile au fost completate de aplicatii practice in cadrul carora participantii au realizat din deseuri reciclabile „bird feeders” (casute de hranire a pasarilor). Scopul acestora fiind de a le atrage atentia elevilor si a le demonstra ca pot sa traiasca in armonia cu natura.

Le multumim voluntarilor care s-au implicat in organizarea acestor ateliere si profesorilor care au mobilizat elevii, precum si elevilor care au acordat atentie acestor teme.

Comments are Closed